Over BIM Creators BV

We merken dat in de installatiesector de vraag naar BIM sterk toeneemt. Zo sterk dat wij doorlopend op zoek zijn naar goede BIM specialisten, van modelleur tot coördinator. Aangezien deze niet voldoende voorhanden zijn, zijn wij zelf technische vakmensen gaan opleiden. Dit is uitgegroeid tot praktische opleidingen die zowel voor eigen personeel als voor andere geïnteresseerden toegankelijk is.

Waarom

Installateurs willen steeds vaker ondersteunende werkzaamheden uit handen geven aan professionele bedrijven. Daarom hebben we een divers BIM-team samengesteld die complete 3D modellen kunnen maken waarin alle installatietechnieken verwerkt zijn. Met deze modellen wordt er duidelijkheid geschept en worden dure bouwfouten voorkomen.

BIM model

Door middel van een BIM model zijn alle fases van de bouw te bestuderen. Dit maakt het doorspreken en zoeken naar oplossingen eenvoudiger. Doordat je het model kan draaien en je doorsnedes kunt tonen, krijgen alle betrokken partijen een reëel beeld van het te bouwen pand.

Clash control

Met het bouwen van een BIM model is de klus nog niet geklaard. De volgende stap is controle, kijken of alles klopt en er niets 'botst'. Deze stap, de clash control, vormt een belangrijk onderdeel van ons werk. Door bepaalde installatiesystemen te highlighten, kun je bekijken of alles mooi aansluit en of er situaties ontstaan die niet kloppen. Het zorgt ervoor dat alle leidingen zonder onderbreking doorlopen en dat aansluitingen goed passen. Het geeft onwerkbare situaties weer, zoals een leiding dwars door een luchtkanaal. Het is waardevol om deze situaties al in de ontwerpfase te ontdekken, zodat er een oplossing voor gevonden kan worden. Het voorkomt het bestellen van extra materialen en verplaatsen van reeds geïnstalleerde systemen als de bouw gestart is. Clash control kan dus veel tijd en geld besparen.

BIM Creators academy

BIM Creators is een erkend SBB leerbedrijf. De opleiders van de Academy zijn mensen van de werkvloer: van de werkvloer, voor de werkvloer. Wij bieden meer dan alleen kennis: wij brengen de praktijk in de training. Als jij een praktijkgerichte opleiding wilt waarmee je direct het geleerde toe kan passen, meld jij je nu aan.

“Laat je opleiden door een BIM Professional.”

Laat je opleiden door een BIM professional

De Academy in de praktijk

Bij BIM Creators in Veenendaal, worden jullie in kleine groepjes opgeleid. Hier wordt de basis gelegd om door te groeien tot BIM modelleur zodra je het geleerde in de praktijk toe gaat passen tijdens projecten. Je leert door te doen. Dat geldt zowel voor het 3D modelleren als het verzamelen van informatie om het BIM model te bouwen. Je leert een nieuw project op te zetten, waarbij je alle stappen doorloopt die je in de praktijk tegen zal komen.

Stap voor stap ga je op een interactieve manier met het sofwareprogramma Revit leren werken waarbij er een gezonde balans is tussen uitleg en het zelf oefenen. Tot slot zet je je BIM model om in Virtual Reality, zodat je door je zelf gecreëerde installatie kan lopen. Als je dat allemaal beheerst, ben je klaar om als junior BIM modelleur aan het werk te gaan.

De Opleiders

Jan Boer - Opleider BIM Creators Academy
Jan Boer
Onno Frings - Opleider BIM Creators Academy
Onno Frings
Erwin Opdenkamp - Opleider BIM Creators Academy
Erwin Opdenkamp