BIM Creators Academy

BIM is de toekomst en jij als technisch geschoolde kan daar deel van gaan uitmaken. 2D tekenaars en iedere afgestudeerde techneut die gemotiveerd is, 2D tekeningen kan lezen en interpreteren leiden wij graag op. Leer door te doen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Wat is BIM

BIM is het hele proces rond het maken van een 3D model van een te bouwen object. Om gegevens te verwerken tot een bruikbaar model, heb je informatie nodig. Informatie van de ontwerpers, engineers en leveranciers. Hoe actueler je informatie, hoe actueler je model. Je moet er voor zorgen dat de onderlinge communicatie goed verloopt, zodat zaken op elkaar afgestemd kunnen worden. Bijvoorbeeld: in een te bouwen object ontstaan er knooppunten waar verschillende installaties bij elkaar komen of elkaar kruisen. Denk daarbij aan luchtkanalen, sprinklerinstallaties, waterleidingen, rioolbuizen en elektriciteit. Dan moeten er afspraken gemaakt worden: wat komt waar. Wat is de beste oplossing. Daarnaast heb je te maken met vloeren, plafonds en muren waar de installaties doorheen, aan bevestigd of in verwerkt moeten worden. Al deze afspraken moeten verwerkt worden in het 3D model.

Voor wie?

De BIM Creators Academy is voor iedere gemotiveerde en afgestudeerde techneut. ZZP-ers die toekomstgericht ondernemen, die direct een voorsprong willen op hun jaargenoten, monteurs op de bouwplaats die hun praktijkervaring willen gebruiken om digitaal te gaan bouwen. Technici met een binnendienstfunctie die de stap naar BIM willen maken, leraren van technische opleidingen en startende t/m ervaren BIM specialisten. De ervaren BIM specialisten van BIM Creators delen hun kennis op een praktische manier, zodat jullie het vak leren beheersen. Daarbij worden alle aspecten behandeld die nodig zijn om een goed BIM model te kunnen maken en bewaken en direct aan de slag te kunnen.

Praktisch leren: van de werkvloer, voor de werkvloer

De Academy in de praktijk

Bij BIM Creators in Veenendaal, worden jullie in kleine groepjes opgeleid. Hier wordt de basis gelegd om door te groeien tot BIM modelleur zodra je het geleerde in de praktijk toe gaat passen tijdens projecten. Je leert door te doen. Dat geldt zowel voor het 3D modelleren als het verzamelen van informatie om het BIM model te bouwen. Je leert een nieuw project op te zetten, waarbij je alle stappen doorloopt die je in de praktijk tegen zal komen.

Stap voor stap ga je op een interactieve manier met het sofwareprogramma Revit leren werken waarbij er een gezonde balans is tussen uitleg en het zelf oefenen. Tot slot zet je je BIM model om in Virtual Reality, zodat je door je zelf gecreƫerde installatie kan lopen. Als je dat allemaal beheerst, ben je klaar om als junior BIM modelleur aan het werk te gaan.

De Opleiders

Jan Boer - Opleider BIM Creators Academy
Jan Boer
Onno Frings - Opleider BIM Creators Academy
Onno Frings
Erwin Opdenkamp - Opleider BIM Creators Academy
Erwin Opdenkamp