Opleiding BIM Coördinator Masterclass

Ben jij een ervaren BIM Modelleur of (startend) BIM Coördinator die klaar is voor de volgende stap? Ben je goed op de hoogte van de open standaarden en wil je deze kennis verbreden en toepassen? Dan ben jij bij de BIM Coördinator Masterclass aan het juiste adres.

BIM Creators heeft in samenwerking met Bluetech Engineering en BIMpuls een Masterclass ontwikkeld voor jou! Tijdens deze Masterclass word jij opgeleid tot BIM Coördinator, een functie waarin jij de spil in het ontwerpproces bent.

Wat is een BIM Coördinator?

BIM is tegenwoordig de maatstaf voor bouwprojecten. Bovendien kent elk vakgebied een BIM specialist. Om in een project de BIM specialisten aan te sturen is er de BIM Coördinator.

Een BIM Coördinator is verantwoordelijk voor het inrichten en aansturen van het project, een vraagbaak voor het projectteam en adviseur van de klant. Een BIM Coördinator bestuurt het BIM proces in een project van begin tot eind.

Wat doet een BIM Coördinator?

Een BIM Coördinator heeft een brede technische interesse en heeft een passie om zaken goed te regelen. Het hoeft ook geen betoog dat een BIM Coördinator een ster is in communiceren en onder alle omstandigheden het hoofd koel houdt.

Hij of zij is belast met uitvoerend werk zoals het adviseren over en het opzetten van BIM in een organisatie, het maken en bewaken van BIM protocollen en het inrichten, plannen en aansturen van het proces. Maar ook met de communicatie binnen het project en met het managen van de opdrachtgever. Ook de begeleiding van clashsessies en het dienen als vraagbaak van BIM Modelleurs en BIM engineers behoren tot het brede takenpakket.

Met het concept van Building Information Modelling, Revit MEP en aanvullende software maak je samen met je BIM team driedimensionale bouwtekeningen van hotels, kantoren, ziekenhuizen, tunnels en meer. Door middel van Virtual Reality navigeer je vervolgens samen met alle stakeholders (ontwerpers, architecten, constructeurs, opdrachtgevers en aannemers) door het 3D-model.

Ben jij geschikt voor de BIM Coördinator Masterclass?

Je bent een ervaren BIM Modelleur of (startend) BIM Coördinator die klaar is voor een volgende stap. Opnieuw het wiel uitvinden vind jij onnodig en jij ziet mogelijkheden om je eigen steentje bij te dragen aan BIM standaardisatie. Daarnaast kijk je verder dan jouw eigen discipline en ben je nieuwsgierig naar andere belanghebbende in het proces. Jij kan jouw team inspireren en jouw visie overdragen aan collega’s, maar ook vind jij een duidelijke communicatie en een goede samenwerking belangrijk.

Om te kijken of jij past bij de Masterclass BIM Coördinator ga je in gesprek met een BIM specialist. Tijdens dit gesprek worden jouw persoonlijke vaardigheden en kennis gemeten om te bepalen of je geschikt bent voor deze Masterclass.

De BIM Coördinator Masterclass wordt gegeven in groepsverband en de groep die zal deelnemen aan de Masterclass zal uit ongeveer 8 deelnemers bestaan. De groep blijft elkaar regelmatig zien tijdens de Masterclasses en terugkomdagen. Er zijn veel gezamenlijke activiteiten waar jullie de gelegenheid krijgen elkaar beter te leren kennen en kennis met elkaar te delen. Op deze manier bouw je jouw netwerk steeds verder uit binnen het vakgebied waar je later op terug kan vallen bij technische vraagstukken.

De Academy in de praktijk

Bij BIM Creators in Veenendaal, worden jullie in kleine groepjes opgeleid. Hier wordt de basis gelegd om door te groeien tot BIM modelleur zodra je het geleerde in de praktijk toe gaat passen tijdens projecten. Je leert door te doen. Dat geldt zowel voor het 3D modelleren als het verzamelen van informatie om het BIM model te bouwen. Je leert een nieuw project op te zetten, waarbij je alle stappen doorloopt die je in de praktijk tegen zal komen.

Stap voor stap ga je op een interactieve manier met het sofwareprogramma Revit leren werken waarbij er een gezonde balans is tussen uitleg en het zelf oefenen. Tot slot zet je je BIM model om in Virtual Reality, zodat je door je zelf gecreëerde installatie kan lopen. Als je dat allemaal beheerst, ben je klaar om als junior BIM modelleur aan het werk te gaan.

Praktische informatie:

  • Start op dinsdag 1 oktober 2019
    (In totaal 15 dagen training)
  • De lestijden zijn van 15.30 – 20.30 uur
  • Persoonlijke aandacht door kleine groepen
  • Opleiding vanuit de praktijk
  • Leren door te doen
  • De opleiders zijn ervaren BIM experts die nog elke dag op de werkvloer komen

De eerstvolgende opleiding start op:

1 oktober 2019

Inschrijven:

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

De Opleiders

Wouter Balk - Oprichter BIM Creators Academy
Wouter Balk
Thomas Orré - Opleider BIM Creators Academy
Thomas Orré
Vincent Beers - Opleider BIM Creators Academy
Vincent Beers
Bas Spaan - Opleider BIM Creators Academy
Bas Spaan
Martijn Pellekaan - Opleider BIM Creators Academy
Martijn Pellekaan